Sosyal Medya Nasıl Yönetilir?
Sosyal medya stratejisi, sosyal medyada yapmayı planladığınız ve başarmayı umduğunuz her şeyin özetidir. Eylemlerinize rehberlik eder ve başarılı olup olmadığınızı bilmenizi sağlar. Planınız ne kadar spesifik olursa, o kadar verim elde edersiniz. Ayrıca planınızı kısa ve öz tutun. Hedeflerinizi, ulaşılamaz veya ölçülmesi imkansız olacak kadar yüksek tutmayın.
Sosyal medyayı yönetmek ürkütücü ve zaman alıcı görünebilir. Yorumlara, sorulara ve hesabınızdan bahsedenlere yanıt vermek için zaman bulmanız gerekir. Yine de yoğun programınızda bunu yönetilebilir hale getirmenin yolları var. Peki, sosyal medya hesaplarınızı nasıl yönetebilirsiniz? İşte, sosyal medya yönetimi için ipuçları!
Hedefleri Belirleyin
Hedefleriniz işinizle ilgili olmalıdır. Kazanan bir strateji oluşturmanın ilk adımı, hedeflerinizi doğru belirlemekten geçer. Sosyal medya için en az üç hedef yazarak sosyal medya pazarlama planınızı geliştirmeye başlayın.
Hedeflerinizden her biri şöyle olmalıdır:
- Özel
- Ölçülebilir
- Ulaşılabilir
- Alakalı
- Zamana bağlı
Planlama Yapın
Her hafta neler göndereceğinize dair fikirlerinizi bir araya getirin. Özgün içerikler yazmak ve iyi görüntüler tasarlamak için zamanı hesaba katmayı unutmayın.
İçeriğinizi Zamanlayın
İçeriği önceden planlamak için Hootsuite ya da Buffer gibi bir sosyal medya planlama aracı kullanabilirsiniz. Ancak takipçilerinizden gelen geri bildirimlere yanıt vermek adına, gün içinde birkaç kez kontrol edin. Uygulamaları telefonunuza yüklerseniz, bunu nerede olursanız olun yapabilirsiniz.
Üçte Bir Kuralını Uygulayın
İlham almak için sıkışıp kalırsanız, unutulmaması gereken iyi bir yöntem var. O da üçte bir kuralı. Bu kurala göre içeriğiniz sosyal sorumluluk gerektiren konular, hedef kitlenizi etkileyecek paylaşımlar ve son olarak firmanız ya da web sayfanızla ilgili olmalıdır.
Altın Kuralı Unutmayın
Sosyal medya içeriğinizin kitlenizle rezonansa girmesi için işinizle veya ürününüzle alakalı olması gerekir. İçeriklerinizin dikkat çekip çekmeyeceğini, işinizle ilgili olup olmadığını sorgulayın. Takipçilerinizin, gönderileriniz karşısında nasıl tepki vereceklerini düşünün. Bu nedenle eğlenceli, ilgi çekici, akılda kalıcı ve hemen herkese hitap eden türden olmasına özen gösterin.
Test Edin, Öğrenin ve Geliştirin!
Kitlelerin ihtiyaçlarının ve isteklerinin hızla değiştiğini unutmayın. Takipçilerinizin, içeriğinizle nasıl etkileşim kurduklarını izleyin ve buna göre güncellemeler yapın ya da tarzınızı değiştirin. Sosyal medyada başarıyı nasıl ölçeceğinizi gözlem yaparak öğrenebilirsiniz.