Far Temizleme Yöntemleri

Araç sahibi pek çok insan, aracının farı eskiyene kadar kullanmakta; temizlenmesine yönelik herhangi bir girişimde bulunmamaktadır. Bu durum, farların beklenenden daha kısa bir sürede yıpranmasına sebep olmakta aynı zamanda farların daha etkin ve verimli bir şekilde çalışmasını engellemektedir. Ancak araç farı solunca çözüm yolu arayan sürücüler, sonrasında fazlasıyla pişman olabilmektedir. Araba farının pislenmesi daha çok zamanla alakalı bir durumdur. Zamanla araba farının tahrip olması oldukça alışık olunan ve başa gelen bir durumdur. Bu nedenle pek çok araç sahibi far temizleme yöntemlerinden birini kesinlikle uygular. Bu uygulama sonunda da farların işlevini daha iyi yerine getirdiği ve beklenen performansı ortaya koyduğu görülecektir.

Far Temizleme Nasıl Yapılır?

Neredeyse tüm araç farları polikarbon camlara sahiptir. Camların polikarbon malzeme ile yapılmasının nedeni ise darbelere karşı dayanıklı bir kullanım sunmasıdır. Bununla birlikte polikarbon camların yüzeyi akrilik ile kaplanarak; güneş ışınlarına ve çizilmelere karşı daha dayanıklı bir kullanım elde edilmektedir. Fakat yine de zamanla güneş ışınlarının daha fazla tesir etmesinden ve araç yıkanırken kullanılan çözücü deterjanların da tesiriyle araba farları solmaktadır. Bu tarz durumlarda yapılabilecek pek çok şey bulunmaktadır. Araç sahipleri, çeşitli şekillerde eskiyen araba farı temizliği yapabilmektedir.

Far Temizleme Yöntemleri

Far temizleme yöntemleri denilince akla pek çok metot gelmektedir. Bu yöntemler sayılmak istenirse maddeler halinde şöyle sıralanabilir:

  • Diş Macunu

Yöntemlerden bir tanesi diş macunu ile polish yapılmasıdır. Uygulaması çok basittir. Diş fırçalar gibi macun alınarak fara daireler şeklinde yedirilmektedir. Bu yöntem birçok araç sahibi tarafından uygulanılmasına rağmen kesin olarak çözüm verebilecek bir yöntem olarak değerlendirilmemektedir.

  • Oto Far Temizleme Seti

Oto far temizleme seti, daha etkili ve güvenli bir yol olarak bilinmektedir. Oto far temizleme seti, birçok internet sitesinde ve pek çok oto kuaföründe kolaylıkla bulunabilen bir malzemedir. Birçok farklı markası bulunmaktadır ve set seçimi esnasında bu çeşitlilikten dolayı kararsızlık yaşanabilir.

Uygulamasına değinmek gerekirse; öncelikle far temizleme setinde bulunan zımparayla far güzel bir şekilde sadeleştirilir. Sonrasında lamba suyu diye adlandırılan sıvıyla farın üzerinde sağdan sola ya da soldan sağa hareketlerle temizlik malzemesi yedirilir. En son adım kurutmadır. 24 saat aradan sonra tamamen kurur ve araç istenildiği gibi yıkanabilmektedir. Bu yöntem düzgün bir şekilde uygulandığında son derece verimli sonuçlar vermektedir.

  • Plastik Cila ve Sıvı Pasta

Plastik cila ve sıvı pasta uygulayabilmek için polisaj makinesi ve sünger başlıklar kullanılmaktadır. Aracın hasarına ve cam üzerindeki çiziklere göre seçilmiş en uygun su zımparası ve son olarak aracın camına bir hasar gelmemesi amacıyla kullanılacak maskeleme bandı aracılığıyla yapılmaktadır. Araç sahiplerinin pek çoğu, bu yöntemle araba farlarının daha parlak görünmesini sağlamaktadır ve araç farının solmuş görüntüsü bu yolla kapatılabilmektedir.

Solan araba farlarının temizliği için pek çok çözüm yolu bulunsa da araç sahibi aracın durumuna ve hasarına göre en iyi yöntemi tercih etmelidir. Solmuş araba farı temizleme yöntemlerinden pek çok araç sahibi neredeyse istediği sonucu alabilmektedir. Bazen solan araba farlarının temizliği yapıldıktan sonra farların üzerinde yer alan cam öncekine göre daha yıpranmış bir görüntü verebilmektedir. Bu nedenle, solan araba farlarının temizliği için gereken araştırmalar yapılıp profesyonel bir yardım almak yerinde olacaktır. Böylelikle farlar profesyonel ellere teslim edilip alınan sonuç daha etkin ve verimli hale getirilebilir. Bu şekilde daha kısa sürede istenilen sonuca ulaşılmış olur.