Mantolama Nedir?

Mantolama, binaların ısı kaybını önlemek amaçlı yapıların dış yüzeylerinin yalıtım malzemeleriyle kaplanması işlemidir. Sadece ısı yalıtımı değil aynı zamanda ses yalıtımı da sağlayan bu sistem sayesinde binalar ve evler dışarıdaki gürültülü ortamdan da korunmuş olurlar. 

Mantolama sistemleri binanın dışına, içine ya da inşası esnasında duvarların iki yanına da (sandviç yöntemi) usullerinde yapılabilir. Mevsimsel olarak bina içindeki sıcaklığı dengelemek, sıcağın ve soğuğun içeri girerek olumsuz etki yaratmasını engellemek amacıyla bir çok açıdan faydası olan bir işlemdir. Mantolama sayesinde daha konforlu, hem ısıdan hem de ekonomik olarak daha tasarruflu bir ayrıcalık sağlarsınız.

Mantolama Nedir?

Mantolamanın avantajları şunlardır:

1- Isı, su ve ses yalıtımı sağlar.
2- Binanın dış duvarları tüm dış etkenlerden korunmuş olur.
3- %60’a varan ısı tasarrufu sağlanmış olunur.
4- Yoğuşma riskinin en düşük düzeyde kalması sağlanır.
5- Isıtma ve soğutma araçlarının tüketiminin azalması sonucu çevre korunmasına katkı sağlanır.
6- Binanın ömrünün uzaması sağlanmış olur.
7- Evin bütçesine faydası olmaktadır. 
8- Bina içinde rutubet oluşumunu önler.
9- Beton içindeki donatıların hasara uğraması ve aşınması engellenerek depreme karşı binayı koruyucu etkiye sahiptir.
10- Daha güzel ve şık bir bina görünüşü sağlar.

Yüksek kalite ve standartlara uygun malzeme seçimi mantolamanın ve binanın ömrünü uzatan kritelerdir. Firmamız tercih ettiği tüm ürünlerin seçiminde büyük bir titizlik göstermekte ve kaliteden vazgeçmemektedir. Mantolama işlemi tüm binalar için yakın gelecekte bir zorunluluk haline gelecektir. Güncel ve teknolojik gelişmeleri sürekli takip halinde olan firmamız, mantolama mevzuatına uygun ve kalite standartları gereği işlemlerini tamamlamaktadır. Yetki belgeli ve mühendislerden oluşan proje grubuyla sektörde başarılı işlere imza atmaya devam edecektir.

Mantolama için gereken malzemeler şunlardır: ısı yalıtım levhaları, yapıştırma harcı, ısı yalıtım sıvası, dış cephe kaplama sıvası, donatı filesi, dübel, köşe profili, subasman profili. Bina için en verimli sonuç alınabilecek malzeme seçimi sonrasında mantolama yapılışına geçilebilir. Mantolamanın yapılışı şu şekilde olmaktadır: öncelikle binadaki çatlak, dökülmüş sıva ve eskimiş kısımlar tamir edilir. Binanın nemli olmaması ve havanın don yapacak soğuklukta olmaması işlemin sağlıklı yürümesi açısından önemlidir. Plakaların döşenmesinden önce binanın dış yüzeyine subasman profilleri su terazisi desteğiyle yerleştirilir. Bu işlem sonrası plakalar binanın korunumu için en uygun malzemeden seçilerek çerçeve yöntemiyle yapıştırılır. Plakaların kuruması için 24 saat yeterli olmaktadır. Bu süreç sonunda dübelle plakalar sabitlenir. Yüksek katlarda çok dübel kullanılarak plakaların oynaması engellenmiş olunur. Bu işlem sonunda plakaların üzeri bir kat kalın sıvayla kaplanıp filelenir. Daha sonra tekrar bir kat daha sıva sürülerek 24 saat bekleme süresine geçilir. Sıvaların kuruduğu bu süre sonrasında eğer isteniyorsa dekoratif kaplama işlemine geçilir. Dekoratif kaplamanın tamamlanmasıyla boyama işlemi yapılır ve mantolama tamamlanmış olur. Eğer iç cepheden mantolama yapmak istenirse daha ince malzeme kullanarak aynı işlem binanın iç kısmına da yapılabilir. 

Mantolama işlemi profesyonel firmalar tarafından, işin ehli ekiplerce yapılmalıdır. Verimli bir sonuç sağlamak için doğru ve düzenli bir mantolama işlemi gerçekleştirmek çok önemlidir. Firmamız yıllardır edindiği deneyim sayesinde tüm müşterilerimize ihtiyaçlarına en uygun çözüm yöntemleri sunmakta ve deneyimli kadromuz sayesinde mantolama hizmetlerini gerçekleştirmektedir. Firmamızın web sitesini inceleyerek ya da ofisimize gelerek mantolama hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilir, yaptığımız örnekleri inceleyebilir, mantolama işlemlerimizle ilgili her türlü sorularınızı sorabilir, fiyat teklifi alabilirsiniz. Müşteri danışmanlarımız sizlere hizmet için ofisimizde, canlı mesaj ve telefon hatlarımızda her daim hizmet sunmak için bulunmaktadır.