Dergi Basımı

Dergiler görsel olarak hoştur, okuması eğlencelidir, ürün ve hizmet satmak için ideal bir platform sağlar. Dergi basımı hizmeti sayesinde harika görünümlü bir baskı veya dijital dergi elde edebilirsiniz. Dergi basım konusunda dikkat etmeniz gereken bazı ayrıntılar olduğunu unutmamalısınız.

Konunuzu Seçin

Konusuz dergi olamaz. Uzmanlık alanınızı ve hedeflediğiniz kitleyi düşünün. İster el yapımı takılar veya örgü şapkalar sergileyen bir katalog, ister turizm panosu için gösterişli fotoğraflar içeren parlak bir dergi hazırlıyor olun, net ve birleştirici bir konuya ihtiyacınız var.

İlgi Çekici Bir Başlık Seçin

Örneğin bir seyahat dergisi oluşturmaya karar vermiş olabilirsiniz. Konu her ne olursa olsun, başlığınız kısa ve öz olmalıdır. Unutmayın ki başlığınız markanızı zaman içinde ve platformlar arasında temsil edecektir. Bu yüzden ilgi çekici ve zamansız bir başlık seçmelisiniz.

Kapak Makalenizi Seçin

Dergi basımı konusunda kapak tasarımı ve içeriği de oldukça önemlidir. Her derginin hem tasarım hem de içerik açısından büyük ilgi gören bir kapak makalesi vardır. Örneğin oteller veya seyahat ile ilgili bir dergide kapak resmi, içinde ayrıntılı olarak ele alınacak bir varış noktasını vurgulamalıdır.

Dergi Kapak Resminizi Bulun

Dergi kapak resminiz ilginç bir unsur içermelidir. Bununla birlikte, derginizin konusu ile uyum içinde olmalıdır. Yüksek kaliteli bir görüntü kullandığınızdan emin olun. Basılı dergiler için minimum 300 ppi gereklidir. Kapak resminiz, kitlenizi etkileyecek bir nitelikte olmalıdır.

Yazı Stilinizi Belirleyin

Dergi basımı konusunda yazı stillerinin seçimi de özen gerektirir. Her baskıda aynı yazı tipinin kullanılması tutarlı bir marka oluştururken, tasarımcılar kapak resmiyle eşleşecek bir yazı stili seçmenize yardımcı olabilirler.

Grafiklere Dikkat Edin

Sadece harika bir kapak resmine sahip olmak yeterli değildir. Derginizde başından sonuna kadar ilginç fotoğraflar ve grafikler olmalıdır. Görsel bir ortamda, makalelerinize yüksek kaliteli görseller eşlik ederek okuyucularınızı çekeceksiniz. Resimlerinizi üçüncü taraf depolama hizmetlerinden içe aktarmak kolaydır. Görüntü simgesini içerik çubuğundan tuvale sürüklemeniz yeterlidir. Bilgisayarınızdan, Flickr'dan, Facebook'tan, Dropbox'tan veya Google Görsellerden resim yükleme yapabilirsiniz. Resimlerinizi temaya, renge ya da stile göre bir araya getirmek, düzeninize tutarlılık sağlayacaktır.